Turbo Yağ Yakıcı metabolizma Hızlandırıcı Quark Kürü Tarifi
Hayırlı Akşamlar Dostlar
İki haftalık kullandığımız kürlerden sonra artık Turbo yağ yakıcı kürlerimize geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.Sizlere daha önceki günlerde bahsetmiştim hatırlarsanız?
İlk olarak iki hafta boyunca bundan önce verdiğim Sabah ve Akşam olmak üzere kullandığımız kürleri yaptım ve sonuç 2 haftada 5.300 kg olmuştur.Verdiğimiz kilodan çok memnunum.Ama bundan sonra daha hızlı yağ yakıcı kürlere geçmenin zamanı geldi artık.İnternette okadar çok araştırma yapıyorumki.Almanların bile diyet listelerini araştırdım :))) Bu Turbo yağ yakıcı,göbek eritici ve Metapolizma hızlandırıcı kürümüzü yine bir önceki yoğurdumuzda yaptığımız gibi gece yatmadan yarım saat önce yiyip yatıyoruz.Türkiyedekiler Quark yerine yağsız yoğurt kullanabilir.Ama isteyen iki hafta beni beklesin.ben kullanayım sonra kaç kilo vermiş isem burda size yazarım sizde kullanırsınız olurmu :))
Turbo Yağ Yakıcı metabolizma Hızlandırıcı Quark Kürü Tarifi
Malzemeler :
- 1 Yemek kaşığı dolusu Quark yada yağsız yoğurt
- Yarım çay kaşığı zerdecal ( Curcuma )
- Yarım çay kaşığı zencefil ( İngwer )
- Yarım çay kaşığı anason ( Anis )
- 1 tatlı kaşığı kırmızı Pul biber
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı :
Tüm malzemeyi karışıtırıp Gece yatmadan yarım saat önce yiyip yatalım Lütfen.Metapolizmayı Turbo çalıştırır ve yağ yakımını maksimuma çıkarır.Arkadaşlar önemli sayfalardan bulduğum yazıları aşagıda sizlerle paylaşmak istiyorum.Kullancağımız bitkilerin fayda ve zararlarını mutlaka okuyalım
Zerdecalin Faydaları
-Sinirleri uyarır.
-İltihap gidericidir.
-Mideyi kuvvetlendirir.
-Nekahat devresini kısaltır.
-Gaz ve idrar söktürücüdür.
-Zerdecal karaciğer için yararlıdır.
-Verem gibi hastalıklarda faydalıdır.
-Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.
-Zerdecal kullanımı hazmı kolaylaştırır.
-Vücutta biriken zehirli maddeleri atar.
-Haricen deri rahatsızlıklarında yararlıdır.
-Solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde yararlanılır.
-Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır.
-Deneysel çalışmalarda zerdacalın kolesterolu azaltıcı etkisi belirlenmiştir.
-Karaciğeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.
Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına karşı etkisi zerdecal yararları arasındadır.
Antioksidan etkilidir. Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür.
Curcumin kansere karşı koruma sağlar ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelliği vardır.
Yapılan araştırmalarda cilt, kolon, ve göğüs kanseri için faydalı olabileceği görülmüştür. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde zerdecalin Kıstık fıbroz tedavisinde önemli fayda sağlayabileceği gösterilmiştir.
Zerdecal Nasıl Kullanılır?
Zerdecalin kullanılan kısımları meyveleridir. Kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatarak zerdecal çayı da hazırlanabilir. Zerdecal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katılarak kullanılabilir.
Karaciğer güçlendirici: Bir su bardağı soğuk bal şerbetine 1 gr.zerdecal unu karıştırılıp günde 3 şu bardağı aç karnına içilir.
Sarılık: Bir su bardağı soğuk bal şerbetine 1 gr. zerdecal unu karıştırılıp günde 3 şu bardağı aç karnına içilir.
Safra artırıcı: Bir su bardağı soğuk bal şerbetine 1 gr.zerdecal unu karıştırılıp günde 3 şu bardağı aç karnına içilir.
Zerdecal 100’den fazla haftalığa iyi geliyor!
Atatürk Üniversitesi (AU) Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhami Gülçin, zerdecalin her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100’den fazla hastalığa iyi geldiğini belirterek, Türkiye’de kullanım alanının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
Gülçin, yaptığı açıklamada, yüksek lisans öğrencisi Tuğba Ak ile birlikte zerdecalda bol miktarda bulunan “curcumin” maddesi üzerine bir
tez çalışması yaptıklarını söyledi.
Zerdecalin Ortadoğu mutfağında yaygın bir şekilde, halk hekimliğinde haplar şeklinde kullanıldığını ve günlük diyetle birlikte de alındığını ifade eden Gülçin, “Zerdecal, Ortadoğu mutfaklarında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Zerdecallı pilavlar, salatalar yaygındır. Zerdecal büyük bir öneme sahıpken, bizim buna yabancı kalmamız mümkün değildi. Biz de son zamanlarda sadece zerdecali kullanmak değil, zerdecalda bulunan etkin madde olan ’curcumin’ üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” dedi.
Çalışmalarında, zerdecal bitkisini antioksidan kapasitesini irdelemeye çalıştıklarını anlatan Gülçin, “Özellikle antioksidan ve radikal giderme kapasitesini hem belirledik hem de bilinen standartlarla kıyasladık. Gerçekten yapmış olduğumuz çalışmalarda aynı konsantrasyona denk gelen standartlara karşılık zerdecal ve dolaşıyla curcumin molekülünün çok yüksek oranda antioksidan aktıve gösterdiğini tespit ettik”’ diye konuştu.
Gülçin, zerdecalin ve dolayısıyla curcuminin her türlü kanser hastalıkları, diyabet ve enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100’den fazla hastalığa iyi geldiğini, hatta bunlardan bazılarının gen seviyesinde iken engellediğinin tespit edildiğini ifade etti.
“GEÇİŞ MEVSİMLERİNDE, ZERDECAL KULLANIMINA ÖNEM VERİLMELİ”
Özellikle Türk mutfağında da zerdecalin kullanım alanının yaygınlaşmasını tavsiye eden Gülçin, şunları kaydetti:
“Bilhassa çocuklara yönelik uygulamalarda özellikle sabah ve akşam yatarken bir bardak süte bir şeker kaşığı zerdecal katip çocuklara içirmek; hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirir hem de olası hastalıklara karşı koruma ve direnç kazandırır. Kolon kanseri başta olmak üzere her türlü kanser hastalıklarına, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Kışları her türlü hastalığa tedbir alıyoruz ama sonbahardan kısa doğru geçiş mevsiminde yeterince önlem alamıyoruz ya da güzel havaya güveniyoruz, dolayısıyla kış dönemlerinde enfeksiyon hastalıklarına çok daha sık yakalanıyoruz. Bunun için özellikle geçiş mevsimlerinde, enfeksiyon hastalıklarına karşı zerdecal kullanılmalıdır.”
Doç. Dr. Gülçin, geçiş mevsimlerinde zerdecal kullanımına biraz daha ağırlık verilirse, başta çocuklar olmak üzere, herkesin enfeksiyon hastalıklarından kendisini bir derece daha sakındırmış olacağını vurguladı.
Birçok hastalığa iyi geldiği için ilaç sektöründe zerdecalin çok yaygın bir kullanım alanı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gülçin, zerdecalin suana kadar bilinen bir yan etkisinin bulunmadığını ancak tüm faydalı yeşil drogların fazlasının zararlı olabileceğini, bunun için de çay olarak tüketiliyorsa günlük 2-3 bardak kullanılması gerektiğini vurguladı.Kaynak Milliyet
Felç Hastalarının Yeni Umudu
Amerikalı bilim adamları, kanserden karaciğer hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa karşı etkili olduğu düşünülen zerdecalin, diğer adıyla Hint safranının inme geçiren hastalara da umut olabileceğini ortaya koydu.
İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, Los Angeles’taki Cedars-Sinai Tıp Merkezinde görev yapan bir grup bilim adamı, Hint safranının içinde bulunan kürkümin adlı pigmentin inme geçiren hastaların beyin hücrelerinin yenilenmesinde etkili olabileceğini gözlemledi.
Henüz sadece hayvanlar üzerinde yürütülen araştırmanın ekibinde yer alan Paul Lapchak, elde ettikleri sonuçların umut verici olduğunu belirterek, özellikle inme vakalarında kullanılacak yeni bir ilacın geliştirilmesine yönelik çalışmaların yakında başlayabileceğini söyledi.
Lapchak, bu yeni ilacın inmenin zarar verdiği beyin hücrelerinin eski haline dönmesini sağlayabileceğini belirtti.Kaynak stargazetesi
Enfeksiyon Hastalıklarına Karşı Bire Bir
Atatürk Üniversitesi (AU) Fen Fakültesi Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.İlhami Gülçin, zerdecalin her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100’den fazla hastalığa iyi geldiğini belirterek, Türkiye’de kullanım alanının yaygınlaşması gerektiğini söyledi.
Gülçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek lisans öğrencisi Tuğba Ak ile birlikte zerdecalda bol miktarda bulunan ”curcumin” maddesi üzerine bir tez çalışması yaptıklarını söyledi.
Zerdecalin Ortadoğu mutfağında yaygın bir şekilde, halk hekimliğinde haplar şeklinde kullanıldığını ve günlük diyetle birlikte de alındığını ifade eden Gülçin, ”Zerdecal, Ortadoğu mutfaklarında çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Zerdecallı pilavlar, salatalar yaygındır. Zerdecal büyük bir öneme sahıpken, bizim buna yabancı kalmamız mümkün değildi. Biz de son zamanlarda sadece zerdecali kullanmak değil, zerdecalda bulunan etkin madde olan ‘curcumin’ üzerinde çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” dedi.
Çalışmalarında, zerdecal bitkisini antioksidan kapasitesini irdelemeye çalıştıklarını anlatan Gülçin, ”Özellikle antioksidan ve radikal giderme kapasitesini hem belirledik hem de bilinen standartlarla kıyasladık. Gerçekten yapmış olduğumuz çalışmalarda aynı konsantrasyona denk gelen standartlara karşılık zerdecal ve dolaşıyla curcumin molekülünün çok yüksek oranda antioksidan aktıve gösterdiğini tespit ettik”’ diye konuştu.
Gülçin, zerdecalin ve dolayısıyla curcuminin her türlü kanser hastalıkları, diyabet ve enfeksiyonhastalıkları başta olmak üzere 100’den fazla hastalığa iyi geldiğini, hatta bunlardan bazılarının gen seviyesinde iken engellediğinin tespit edildiğini ifade etti.
”GEÇİŞ MEVSİMLERİNDE, ZERDECAL KULLANIMINA ÖNEM VERİLMELİ”
Özellikle Türk mutfağında da zerdecalin kullanım alanının yaygınlaşmasını tavsiye eden Gülçin, şunları kaydetti:
”Bilhassa çocuklara yönelik uygulamalarda özellikle sabah ve akşam yatarken bir bardak süte bir şeker kaşığı zerdecal katip çocuklara içirmek; hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirir hem de olası hastalıklara karşı koruma ve direnç kazandırır. Kolon kanseri başta olmak üzere her türlü kanser hastalıklarına, diyabet ve enfeksiyon hastalıklarına çok iyi gelmektedir. Kışları her türlü hastalığa tedbir alıyoruz ama sonbahardan kısa doğru geçiş mevsiminde yeterince önlem alamıyoruz ya da güzel havaya güveniyoruz, dolayısıyla kış dönemlerinde enfeksiyon hastalıklarına çok daha sık yakalanıyoruz. Bunun için özellikle geçiş mevsimlerinde, enfeksiyon hastalıklarına karşı zerdecal kullanılmalıdır.”
Doç. Dr. Gülçin, geçiş mevsimlerinde zerdecal kullanımına biraz daha ağırlık verilirse, başta çocuklar olmak üzere, herkesin enfeksiyon hastalıklarından kendisini bir derece daha sakındırmış olacağını vurguladı.
ZERDECALİN GÜNLÜK HAYATTA KULLANIMI
Zerdecalin, Türkiye’de yetiştiğinin bilinmediğini, Ortadoğu’da ise çok yaygın bir yetişme alanına sahip olduğunu ifade eden Gülçin, diğer baharatlarda olduğu gibi günümüzde Türkiye’de hemen hemen bütün aktarlarda bol miktarda bulunduğunu kaydetti.
Zerdecalin, salatalarda, pilavlarda taze olarak, kuruşunun da baharat olarak kullanılabileceğini anlatan Gülçin, ”Zerdecalin anayurdu Hindistan olarak bilinmektedir ancak günümüzde diğer baharatlar gibi tüm aktarlarda kolayca bulmak mümkündür. Her türlü kanser hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları başta olmak üzere 100’den fazla hastalığa iyi gelen zerdecalin Türkiye’de kullanım alanının yaygınlaşması gerekiyor” dedi.
Birçok hastalığa iyi geldiği için ilaç sektöründe zerdecalin çok yaygın bir kullanım alanı olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Gülçin, zerdecalin suana kadar bilinen bir yan etkisinin bulunmadığını ancak tüm faydalı yeşil drogların fazlasının zararlı olabileceğini, bunun için de çay olarak tüketiliyorsa günlük 2-3 bardak kullanılması gerektiğini vurguladı.
Zerdecal: Alzheimer ve Enfeksiyonlara Etkili
Solunum yolları ile alzheimera iyi geliyor…İşte zerdecal bitkisinin bazı faydaları:
-Zerdecal en etkin ve yaygın kullanılan antioksidanlardan biridir
-Zerdecalin enfeksiyon etkisi : Yapılan araştırmaların sonunda zerdecalin lekotiren, prostoğlandın, tümör, nekroze edici faktör ve interlokin-12 gibi iltihap oluşturan maddelerin ortaya çıkışını geciktirerek hafiflettiğini göstermiştir
-Zerdecal solunum yollarına iyi gelir : Antienflamatuar ve antioksidan etkileri ile üst solunum yolları, astım, bronşit ve sinuzite çok iyi gelir
-Zerdecal kansere iyi gelir : Zerdecalin aktif maddesi curcumin hem kanserin korunmasını sağlar hem de bazı kanserlerde tedavi edici olarak kullanılır.Tümör hücrelerinin üremesini engeller ve toksik yan ürünlerini azaltır.
-Zerdecal Alzheimer hastalığına iyi gelir : Antioksidan ve antienflamatuar etkisi ile Alzheimer hastalığına gidişi engeller.Ayrıca beta amiloit plakalarının gelişimini yavaşlattığını göstermiştir
-Zerdecalin iyi geldiği diğer hastalıklar : Katarak oluşumu, karaciğer hastalıkları, felç gibi hastalıkların tedavisinde olumlu etkisi vardır.Kaynak bugün
Zerdecal’ın Bir Faydası Daha
Acı baharatlardan Zerdecal’ın bir faydası daha ortaya çıktı.
Uzmanlar zerdecalinin kalp rahatsızlıklarını önleyebileceğini ve hatta tedavi edebileceğini belirttiler.
Araştırmaya göre, yüzyıllardır Asya’da enflamatuar rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan zerdecal, kalp rahatsızlıklarını tedavi etmede etkili.
FAZLA TÜKETİLMESİ ZARARLI
Fakat uzmanlar bu baharatların gereğinden fazla kullanılmaması konusunda uyardı.
Kalp yetmezliği olan hastalarda kalp kanı vücuda pompalamayı eskisi gibi başaramaz. Bunu önlemek için ilaçlar bulunsa da, bu ilaçlar kalp kaslarını onaramıyor.
Zencefilin Sağlığa Faydaları
Mide Bulantısı: Hamilelik yaşamış kadınlar bilir, zencefil çayı hamilelikte görülen sabah bulantıları için en etkili ve en güvenli doğal çözümler arasında ilk sırada yer alır. Bu alanda yapılan araştırmalar zencefilin mide bulantısını geçirmedeki etkisini doğrular niteliktedir. Gebelik döneminde şiddetli mide bulantısı ve kusma atakları yaşayan kadınlar az mıktarda zencefil ile olumlu sonuçlar elde edebilir. Üstelik mide bulantısı için alınabilecek ilaçlardan daha güvenli olduğu söylenir. Ancak hamilelikte zencefili tablet veya kapsül şeklinde kullanmayı düşünüyorsanız, tabletler gıda şeklinde alınan zencefilden daha güçlü olduğu için öncelikle doktorunuza danışmalısınız.
İltihap Önleyici: Zencefilde bulunan “gingerol” güçlü bir iltihap önleyicidir ve bu nedenle osteoartrit ve romatoid artrit gibi şiddetli ağrılara yol açan hastalıkların tedavisinde tüketilmesi önerilen bitkiler arasında yer almaktadır. Ayrıca yasa bağlı eklem ağrıları, diz ağrısı gibi yaşlılıkta sık görülen ağrıların hafifletilmesine yardımcı olur.
Kolon Kanseri: Tüm dünyadan uzmanların katıldığı ve kanser üzerine yapılan araştırmaların tartışıldığı “Frontiers ın Cançer Prevention Research” (2003) konferansında sonuçları açıklanan bir çalışmaya göre, düzenli olarak zencefil tüketimi veya zencefil takviyesi kullanımı, kolörektal (bağırsak, rektum veya her ikisi birden) kansere neden olan hücre yapısı değişimini baskılıyor ve tümörlerin büyümesini engelliyor. Ancak bu alanda zencefilin faydalarının tam olarak belirlenebilmesi için daha çok bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtelim.
Yumurtalık Kanseri: Michigan Üniversitesi’nden Dr Rebecca Lui önderliğinde yapılan laboratuvar araştırmasında zencefilin ana bileşeni “gingerol” kanserli yumurtalık hücrelerinin sayısını azaltarak mevcut tümörlerin küçülmesini sağladığı belirlenmiş.
Hareket Hastalığı: Araç, uçak veya tekne tutması olarak da bilinen taşıt hareketi nedeniyle yaşanan mide bulantısına karşı zencefil kullanabilirsiniz. Bu konuda kusma, mide bulantısı gibi tekne tutması belirtileri gösteren 80 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre toz zencefil taşıt tutmasının yarattığı rahatsızlıkları azaltıyor.
Bağışıklık Sistemi: Vücut ısısını yükselten zencefil grip sırasında sağlıklı terlemeyi sağlayarak hastalığın vücuttan daha kısa sürede atılmasına yardımcı olur. Özellikle bulaşıcı hastalıkların yaygın olarak görüldüğü kış aylarında düzenli olarak zencefil çayı içerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalığa yakalanma riskini azaltabilirsiniz.
Astım: Son yıllarda astım ve astım tedavisi üzerine yapılan bazı araştırmalar zencefilde bulunan bazı bileşenlerin geleneksel astım ilaçları ile birlikte kullanıldığında ilacın etkisini artırdığı yönünde sonuçlara sahip.
Columbia Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre zencefilde bulunan “6-shogaol” adli bileşen yaygın olarak kullanılan bir astım ilacı olan “isoproterenol”un etkisini, artırarak kullanımdan sonra çok daha fazla ferahlık ve nefes alıp verme kolaylığı sağlıyor.
Ancak bu araştırmalar sadece zencefilin içinde bulunan ve iltihaplanmayı önleyen bazı özel bileşenleri (6-gingerol, 8-gingerol and 6-shogaol) kapsadığından astım belirtilerini hafifletmek için zencefil kullanıp kullanamayacağınızı veya ne şekilde kullanmanız gerektiğini (takviye, çay, gıda, toz…) doktorunuza danışmanız daha doğru olacaktır.
Diyabet: Sidney Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından yapılan bir çalışamaya göre zencefil şeker hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde kullanılabilir. Araştırmada zencefilin diyabeti önleyici ve tedavi edici etkisinin insülin üretimi ve kullanımıyla, karbonhidrat ve lipidin sindirimi sırasında kullanılan enzimler üzerindeki olumlu etkisinden ileri geldiğinin altı çiziliyor.
Aynı araştırmada 30 gün boyunca günde 3 gram zencefil tozu tüketen şeker hastalarının kan şekeri, trıgliserid, toplam kolesterol ve LDL kolesterol seviyelerinde önemli düşüşler tespit edilmiş.
Ağrılı Adet Dönemi: Zencefil tıpta “dışmenore” adı verilen çok şiddetli adet dönemi ağrılarını hafifletir. Zencefilin bu faydası konusunda İslami Azad Üniversitesi (Pakistan) tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre adetten 3 gün önce zencefil kapsülü kullanmaya başlayan kadınların %83’u adete bağlı olarak yaşadıkları ağrıların hafiflediğini belirtmiş.
Zencefilin Diğer Faydaları
Boğaz Ağrısı: 1 bardak suyu kaynattıktan sonra içine 2-3 dilim taze zencefil atıp 6-7 dakika demleyin. Daha sonra 1 çubuk tarçin (yarım çay kaşığı toz tarçin da olur) ve 1 çay kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz.
Kaş Zorlanması: Ters bir hareket veya ağır bir egzersiz sonrası ağrıyan kaslara zencefil sürebilirsiniz. “Zencefil merhemi” hazırlamak için 4-5 çay kaşığı toz zencefili yoğun bir merhem kıvamına gelinceye kadar azar azar sıcak şu ekleyerek karıştırın. Ilık haldeyken ağrıyan kaşın üzerine sürün ve 10-15 dakika bekletin. Ağrılar hafifleyene kadar günde 2 kez tekrarlayabilirsiniz. Bu uygulamayı baş ağrısı için de kullanabilirsiniz.
Öksürük: İnatçı öksürük için, 1 bardak kaynamış suya yarım çay kaşığı zencefil tozu, çeyrek çay kaşığı toz tarçin ve 2-3 karanfil tanesi atın. 5-6 dakika demlenmesini bekledikten sonra 1 çay kaşığı bal ekleyerek içebilirsiniz.
Kan Dolaşımı: Krom, magnezyum ve çinko minerallerini içeren zencefil kan akışını geliştirir.
Kilo: Zencefil, vücudun enerjiyi düzenlemesi için gerekli olan ancak fazlası bel çevresinde yağlanmaya yol açan kortizol hormonu seviyesini dengeler.
Enerji: Kafein ıçermeyen zencefil “kafein etkisi” yaratarak vücuda ekstra enerji sağlayan bitkiler arasında gösterilmektedir. Günde 2 çay kaşığı toz zencefil tüketmek egzersiz öncesi gereken enerjinin toplanmasına yardımcı olur.
Karaciğer: Hindistan’da yapılan bir araştırmaya göre düzenli olarak zencefil yemek, tahrip edici toksinlere karşı karaciğeri koruyor.
Ağız Sağlığı: Zencefil salya üretimini arttırarak ağız içinde bakteri birikimini önlüyor ve buna bağlı dış ve dış eti sorunlarını azaltıyor.
Zencefil Çayı
Zencefil çayı bitkinin en popüler tüketim şekilleri arasındadır. Zencefil çayını hazırlamak için taze zencefil dilimlerini kaynamış suya atarak demleyebilirsiniz. Tatlandırmak için limon veya portakal dilimi, çubuk tarçin veya esmer şeker eklenebilir. Yemeklerden sonra mideyi rahatlatmak, mide asidi üretimini azaltmak, şişkinliği almak için içilebilir.
Zencefilin Yan Etkisi Var mı?
Gıda şeklinde alınan zencefilin bilinen bir yan etkisi yoktur ve genel olarak güvenli kabul edilen gıdalar arasında yer alır. Ancak fazla miktarda zencefil özütü, tableti veya kapsülü tüketmek, ters etki yaratarak mıde bulantısı ve kusmaya yol açabilir.
Ayrıca kan inceltici ilaç kullanmanızı gerektiren bir rahatsızlığınız varsa zencefil takviyesi kullanmaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.
Genel anestezi gerektiren bir operasyon geçirecekseniz ve zencefil takviyesi kullanıyorsanız doktorunuza bu bilgiyi verin.
Safra taşı olanlara zencefil takviyesi kullanmaya başlamadan önce doktora danışmaları önerilmektedir.
Yukarıda zencefilin şeker hastaları için olumlu etkilerinden söz etmiştik. Ancak zencefilin kan şekerini düşüren etkisi şeker hastalığı nedeniyle ilaç kullananlarda ilacın etkisini istenmeyen boyutlarda artırarak kan şekerini çok düşürebilir. Bu nedenle şeker ilacına ek olarak zencefil takviyesi kullanmayı düşünüyorsanız önce doktorunuza danışın.
Zencefil kan basıncını (tansiyonu) düşürebilir. Dolayısıyla yüksek tansiyon ilacı kullananların zencefil takviyesi kullanması tansiyonun normalden çok düşmesine yol açabilir.
Gebelik döneminde zencefil takviyesi kullanmak isteyenler olası yan etkilerinden korunmak adına önce doktora danışmalıdır.
Anason nedir? Faydaları nelerdir?
Diğer İsimleri : Anış, Anısı fructus, Pimpinella anısum
Botanık Bilgi : Vatanı, Asya’dır. Maydanozgillerden; yarım metre kadar yükseklikte bir bitkidir. Yaprakları yuvarlak veya böbrek şeklindedir. Çiçekleri beyazdır; meyveleri küçüktür. “Anason” denilen meyvelerinde “Anethol” vardır. Kökücü ve yakıcı lezzettedir. Temmuz ve Ağustos aylarında toplanır.
Faydaları
Anason öncelikle gaz söktürücü, mideyi güçlendirici ve öksürüğü yatıştırıcı olarak çok faydalıdır.
Sürekli hıçkırıklarda bir bardak anason çayı denenebilir.
İştah açıcıdır, yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir.
Yatıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı olarak kullanılır.
Uykusuzluğa karşı da denenebilir.
Bebeklere ve küçük çocuklara gaz sıkıntılarında ve öksürüklerde anason çayı içirilmelidir.
Tadı ve kokusu hoş olmayan bitki çaylarına veya bitkisel kaynaklı ilaçlara aroma katkısı olarak da kullanılabilir.
Anason çayı, yeterli olmayan anne sütünü arttırır.
İdrarı artırır.
Kusmaları ve ishali keser.
Sinirleri yatıştırır.
Migren ağrılarını keser.
Beyin yorgunluğunu giderir.
Astım, nefes darlığı ve bronşitte görülen şikayetleri giderir, öksürüğü keser.
Genç kızların göğüslerinin dolgun ve dik olmasını sağlar. Yaşlılarda ise, göğüs sarkmasını önler.
Saklanması : Tohumlar dövülerek ayrılır ve kapalı kaplarda ışıktan koruyarak serin ve kuru yerlerde saklanır. Öğütülerek saklanırsa kokusunu hızla kaybeder. Her yıl tazelenmelidir.
Hazırlama Şekli : Çayı, 1 dolu çay kaşığı öğütülmüş tohum 150 ml kaynar su ile haşlanır, ağzı kapalı 10 dakika demlenir, süzülür. Sıcak olarak günde 2-5 fincan içilebilir.
UYARI : Aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. Ancak, aybaşı kanamaları ve hamilelik döneminde kullanılmaz.
Fazla miktarda kullanıldığı zaman uyuşukluk verir.
Pul Biberinin Faydaları
Bir çay kaşığı kırmızı pul biberde:
Kalori: 5 kcal, Doymuş yağ: 0.1 gram, Çoklu doymamış yağ: 0.2 gram, Kolesterol: 0, Sodyum: 0, Potasyum: 36 mg, Lif: 0, Toplam karbonhidrat: 1 gram, Protein: 0.2 gr, Kırmızı biber vitamini açısından yüksek Ayrıca B6 vitamini, E vitamini, C vitamini, riboflavin, ve manganez içerir…
Şimdi kırmızı pul biberin sağlık yararları bir göz atalım.
* Kırmızı pul biber metabolizma, kalori yakmak için birebirdir ve böylece kilo vermenize yardımcı.
* Antioksidanlar gevreği bulunan, kanser, kalp hastalığı önlemek ve zehirli kimyasallardan kurtulmak için yardımcı olur.
* Düzenli tüketimi kan dolaşımını hızlandırır.
* Kırmızı pul biber gaz kolaylığı ve hazımsızlık rahatlatmakta yardımcı olur.
* Kırmızı pul biber kalp ve sinir sistemini güçlendirir.
* Bazen soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılır.
Pul pul biber makarna veya pizzanın vazgeçilmezidir. Pul biber sıcak kurutulmuş kırmızı biber, normalde acı biber olarak ezme yapılır. Acı biber dünyanın en sıcak biberi olmamasına rağmen, oldukça baharatlı ve sıcaktır. Kırmızı pul biber de tavuk marination ve çeşitli soslar için kullanılmaktadır.
Pul Biberin Zararları
Uzmanlar, tüketicileri günde 15 gramdan fazla Kırmızı pul biber tüketmemeleri için uyarıyor. 15 gramdan fazla kırmızı pul biber tüketir iseniz. karaciğer, böbrek, beyin, sınır sistemi, kan dolaşımı, akciğer ve sindirim sisteminde tahribata yol açabilen ve gözle görülmeyen aflatoksin oluşumuna karşı bilinçli olmaları konusunda uyarıyor.
Bir Bakışta Limonun Faydaları
Vücut sıvılarının pH değerini dengeler.
C vitamini bakımından zengindir.
Karaciğeri temizler.
Bağırsakları temizler.
Böbrek ve safra taşlarının çözülmesine yardımcı olur.
Serbest radikallere karşı koruma sağlar.
Beyin sağlığını korur.
Anti bakteriyeldir.
Antioksidandır.
Yüksek tansiyona iyi gelir.
Kansere karşı koruyan bileşenler içerir.
Göz sağlığını korur.
Kalsıyum, demir, fosfor ve diğer mineraller bakımından zengindir.
Bakteri birikimini önleyerek ağız sağlığını korur.
Gribe karşı vücudu güçlendirir.
Cilt üzerinde kullanıldığında enfeksiyonu önler.
Cilde parlaklık verir.
Kaşıntıya iyi gelir.
Kepeği azaltmak için kullanılabilir.
Sindirime yardımcı olur.
Limonun Sağlığa Faydaları
Osteoartrit ve Romatoid Artrit: Limonun antioksidan etkisi diğer pek çok hastalıkta olduğu gibi, iltihaplı ve ağrılı hastalıklar olan osteoartrit ve romatoid artritin yol açtığı rahatsızlıkları hafifletmek için kullanılabilir. Doğal ilaçlar ve geleneksel alternatif tip uygulamaları hakkında dünyanın en büyük veri tabanı olan “Natural Medicines Comprehensive Database”e göre limonda bulunan antioksidanlar artritin neden olduğu eklem iltihaplanması ve eklem bölgelerindeki şişliği azaltmak için kullanılabilir.
İskorbut Hastalığı: Günümüzde daha çok yaşlılarda görülen iskorbut hastalığı C vitamini eksikliğine bağlı halsizlik, genel zayıflık, anemi ve dişeti kanaması gibi belirtileri olan bir hastalıktır. C vitamini deposu olan limon, diğer C vitamini içeren meyve ve sebzelerle birlikte bu hastalığın tedavisinde etkili bir çözüm olarak kullanılabilir.
Kalp ve Damar Sağlığı: C vitamini, dokulara esneklik veren kolajenin üretimini arttırarak damar sertleşmesini önleyebilir. Antioksidan etkisiyle damarlarda birikintiye, tıkanıklığa ve zayıflığa yol açan serbest radikalleri nötralize ederek kalp krizi ve felç riskini azaltır. Sağlıklı beslenme programına eklenen limon, düzenli egzersizle birlikte kardıyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlar.
Yaraların İyileşmesi: Ciltte oluşan yaraların geç iyileşmesi C vitamini eksikliğinin karakteristik belirtileri arasındadır. Limon; yanık, kesik ve çeşitli cilt hastalıklarına bağlı cilt yaralarının iyileşme süresini kısaltmak için uzmanlar tarafından önerilmektedir.
Cilt Bakımı: Evde hazırlanan doğal cilt bakım maskelerinde sıkça kullanılan limonun cilde faydaları arasında güneş ve sivilce nedeniyle oluşan cilt lekelerinin görünümünü hafifletmesi, fazla yağı alması, asitli yapısıyla ölü cilt hücrelerini temizlemesi ve cilde doğal parlaklık vermesi ilk sıralarda sayılabilir. Ayrıca düzenli olarak limon suyu içmek cildin esnekliğini korumasını sağlar ve kırışıklıklar gibi yaşlanmanın ciltte görülen belirtilerini geciktirir. Limonu cilt üzerinde harici olarak kullanacaksanız, limonun cildin güneş ışınlarına olan hassasiyetini arttırdığını unutmayın ve limon suyu sürdükten sonra güneşe çıkmayın.
Sindirim: Limon, mide asidi üretimini arttırarak sindirimi zor gıdaların (yağlı gıdalar, kırmızı et vb.) sindirimine yardımcı olur. Limon suyu aynı zamanda karaciğerin safra üretimini arttırarak yağların sindirilmesini kolaylaştırır. Bu özelliği ile diyet listelerinde sıkça adi geçer. Hatta “limon diyeti” olarak limon suyunun ön planda olduğu özel diyet programları da bulunmaktadır.
Böbrek Taşı: “Journal of Ürology – Ürölöji Dergisi”nde yayınlanan bir çalışmaya göre, düzenli olarak limon suyu içmek veya limon yemek böbrek taşı oluşumunu önleyebilir. California Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada “sitrat” içeren limonun böbreklerde kalsıyum birikmesini baskıladığı ve mevcut birikimlerin büyümesini engellediği sonucu elde edilmiş.
Ağız ve Dış Sağlığı: Limonda bulunan asit, dış üzerinde biriken, dış renginin değişmesine ve dişlerin çürümesine neden olan bakterileri temizler. Dişlerin beyazlamasına yardımcı olurken, dişeti enfeksiyonlarına ve dil yaralarına karşı da koruma sağlar. Ancak limondaki asit dişler üzerinde fazla kullanıldığında dış minesine zarar verebileceğinden dikkatli kullanılmalı ve aşırıya kaçılmamalıdır.
Kemik Sağlığı: Limon, kemik sağlığının korunması ve güçlü kemikler için en az kalsıyum kadar gerekli olan fosfor mineralini de içerir. Fosfor aynı zamanda böbreklerin fonksiyonuna da katkıda bulunur ve egzersiz sonrası yaşanan kaş ağrılarını hafifletmeye yarar.
Saç Bakımı: Limon suyu geleneksel olarak yaz aylarında saç rengini açmak için kullanılır ancak saç ve saç derisine başka faydaları da vardır. Saç derisinde kullanıldığında anti bakteriyel etkisiyle saç köklerini olumsuz etkileyen çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği ve kepek oluşumunu azalttığı bilinmektedir. 1/3 oranında suyla karıştırıp şampuandan sonra durulama suyu olarak kullanılırsa saç telleri üzerinde biriken krem, şampuan, jöle, kopuk, sprey gibi saç ürünlerinin kalıntılarını temizleyerek saça parlaklık verir. Limon suyunu saçta kullanırken dikkat edilmesi gereken 2 nokta vardır: birincisi saç ve saç derisini kurutan etkisi nedeniyle sık kullanılmamalıdır, ikincisi ise eğer saç renginizin açılmasını istemiyorsanız saçınızı limonlu suyla duruladıktan sonra güneşe çıkmamanız gerekir.
Limonun Besin Değerleri
1 adet kabuğu soyulmuş limon:
17 kalori içerir.
Günlük C vitamini ihtiyacının %51’ini (30.7 mg),
B6 vitamini ihtiyacının %2’sini,
Folat ihtiyacının %1’ini,
Kalsıyum ihtiyacının %2’sini (15.1 mg),
Demir ihtiyacının %2’sini (0.3 mg),
Magnezyum ihtiyacının %1’ini (4.6 mg),
Fosfor ihtiyacının %1’ini (9.3 mg),
Potasyum ihtiyacının %2’sini (80 mg) karşılar.
Limonun Yan Etkileri
Mide Eksimesi: Sindirim için kullanılan sıvıların üretimini arttıran limon suyu, mide eksimesine yol açabilir. Reflusu ve mide ülseri bulunan kişilere limonun da dahil olduğu asitli meyve ve sebzeler önerilmemektedir.
Dişler: Diğer asitli gıdalar ve içecekler gibi fazla miktarda limon yemek veya limon suyu içmek dış minelerine zarar verebilir. Dişlerinizi gıda asitlerinden korumak için içecekleri kamışla içmeniz ve asitli meyve veya sebze yedikten sonra dişlerinizi fırçalamanız gerekebilir. Limon ve limon suyu mevcut dış hassasiyetini arttırabilir.
İdrar: İdrar söktürücü etkisi bulunan aşkorbik asit ve C vitamini bakımından zengin olan limon suyu, idrara çıkmayı arttırabilir. İdrarla atılan şu yerine koyulmazsa vücut susuz kalabilir ve halsizlik görülebilir.
Limon Çayı
Limonu yemeklerle, salatalarla birlikte yemek hoşunuza gitmiyorsa, balla tatlandırabileceğiniz limon çayını içebilirsiniz. Limon çayı da limon suyu gibi sindirim sistemini temizler ve C vitamini desteğiyle özellikle kış aylarında artan bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Limon çayını, sıcak suya yarım limonun suyunu ekleyerek hazırlayabilir veya favori bitki çayınıza limon sıkarak limonun faydalarından yararlanabilirsiniz.
Limonun Bazı Kullanım Alanları
Ağız kokusu ve boğaz ağrısını geçirmek için limonlu suyla gargara yapabilirsiniz.
Mutfak malzemelerini limonlu suyla ıslattığınız bezle temizleyebilirsiniz.
Limon suyuyla bir miktar tuzu karıştırarak porselen eşyaları temizleyebilirsiniz.
Yazlık evlerde pencerelerin dış çevresine sürülen limon sinekleri kaçırır.
Limon ve tuz karışımı mermer tezgahlardaki lekeleri temizlemeye yardımcı olur.
Limon kabuğu metal banyo muslukları ve düş başlığını temizlemek, parlatmak için kullanılabilir.
Yemek yaparken veya yerken elinize sinen balık, soğan, sarımsak kokusunu limonlu suyla çıkarabilirsiniz.
Ekmek tahtası gibi ahşap mutfak eşyalarında zamanla oluşan kökü için limon suyu kullanabilirsiniz.
Saçları limonlu suyla durulamak parlaklık verir. (Güneşe çıkarsanız, limon saçın rengini açar.)
Bakır eşyalarınızı tuzlu limonla temizleyebilirsiniz.
Yukardaki Faydali icerikli Yazilarimiz alintidir
Quark ve Faydalari
Quark protein ve Kalsıyum açısından çok zengin aynı zamandakalorisi çok düşük bir şut ürünüdür.Yağ yakımında çok yardımcı olan quark almanların ara öğünlerinde mutlaka yer alır.Quarkı eksi meyveler ile tüketebilirsiniz.Sabahları saf yulaf ezmesi ile tüketebilirsiniz.Tok tutucu etkisi vardır.Kilo kaybında çok işe yarar.
ÖNEMLI
LÜTFEN SAGLIK SORUNU OLANLAR,HAMİLELER VE EMZİREN ANNELER DOKTORUNUZA DANIŞMADAN KULLANMAYINIZ
Turbo Yağ Yakıcı metapolizma Hızlandırıcı Quark Kürü Tarifi